Telecí hlava smažená v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Telecí hlava
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1094 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 3951 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 337.5 mg
  • Draslík 1063.4 mg
  • Vláknina 13750 mg
  • Vitamín A 13750 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 9.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí hlavu přesekneme napůl, dobře ji omyjeme, spaříme vřelou vodou a vaříme 90 minut v zeleninovém vývaru se lžičkou soli. Maso obereme z kostí a necháme vychladnout.

  • 2

    Maso nakrájíme na na dílky velké asi 3 cm.

  • 3

    Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou opatrně vmícháme mouku a žloutky, kousky masa jednotlivě do těstíčka namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu