Telecí řízky v medové marinádě
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 40 g Máslo čerstvé
- 400 g Kapie
- 350 g Kedlubna
- 100 ml Voda pitná
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 70 ml Víno bílé
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.5 polévková lžíce Vegeta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 39 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 743.3 mg
- Vláknina 3210 mg
- Vitamín A 3210 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a poprášíme vegetou. Očištěné papriky a kedlubnu nakrájíme na proužky. V misce promícháme med s octem a olejem. Do marinády namočíme řízky na 30 minut.
-
2
Naložené řízky osmažíme na másle z obou stran dozlatova. Poté přilijeme zbývající marinádu, vodu a na mírném plameni dusíme.
-
3
Po 20 minutách přidáme kedlubnu, papriku, víno a ještě zhruba 10 minut dusíme. Na závěr přimícháme smetanu a necháme přejít varem.