Telecí řízky se smetanovo-křenovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 40 g Máslo čerstvé
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 30 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Křen
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 42 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 197.8 mg
- Draslík 668.2 mg
- Vláknina 790 mg
- Vitamín A 790 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěný křen nastrouháme.
-
2
Řízky z obou stran smažíme na másle s olejem dozlatova, poté vmícháme křen, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme doměkka. Na závěr k masu přilijeme smetanu, necháme provařit a před podáváním dochutíme cukrem a citronovou šťávou.