Telecí maso se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 27 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 206.8 mg
- Draslík 610.9 mg
- Vláknina 196 mg
- Vitamín A 196 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 75.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrón omyjeme a ostrouháme z něj kůru, ve které obalíme proužky slaniny. Maso očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme obalenou slaninou, osolíme a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle.
-
2
Maso poté pečeme zpočátku bez podlévání, později jej budeme přelévat vypečenou šťávou.
-
3
Upečené maso vyjmeme ze šťávy.
-
4
Mouku rozkvedláme ve smetaně, vlijeme do šťávy z masa, přidáme zbytek strouhané citrónové kůry a za stálého míchání omáčku ještě povaříme.