Nepravé mušle
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 50 g Kuře
- 1 kávová lžička Cibule
- 1 kávová lžička Kapary sterilované
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Telecí mozek
- 2 ks Sardelové řezy
- 0.05 dl Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 0.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1160 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 974.5 mg
- Draslík 335.1 mg
- Vláknina 180.1 mg
- Vitamín A 180.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky a lžíce másla uděláme světlou jíšku, osolíme ji, zalijeme mlékem a necháme zhoustnout. Poté ji necháme vychladnout.
-
2
Cibuli najemno nakrájenou zpěníme na másle. Přidáme očištěný a odblaněný mozeček a necháme podusit.
-
3
Mezitím ve víně uvaříme nasekané kapary. Jakmile jsou uvařené, odstavíme je z ohně a přidámě k nim vykoštěné sardele.
-
4
Bešamel nám mezitím vychladnul, přimícháme tedy do něj 2 žloutky a tuhý sníh umíchaný z bílků.
-
5
Do vymaštěných mušlí dáme vrstvu bešamelu. Na vrstvu bešamelu dáme vrstvu mozečku, na něj vařené maso a rozsekané vejce uvařené natvrdo. Takto navršené mušle pokropíme vínem s příchutí kaparů a sardelí a jako poslední vrstvu dáme opět bešamel.
-
6
Povrch posypeme sýrem, pokapeme máslem a dáme zapéct do trouby na 180°C.