Nepravé mušle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Kuře
  • 1 kávová lžička Cibule
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Telecí mozek
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 0.05 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1160 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 974.5 mg
  • Draslík 335.1 mg
  • Vláknina 180.1 mg
  • Vitamín A 180.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a lžíce másla uděláme světlou jíšku, osolíme ji, zalijeme mlékem a necháme zhoustnout. Poté ji necháme vychladnout.

  • 2

    Cibuli najemno nakrájenou zpěníme na másle. Přidáme očištěný a odblaněný mozeček a necháme podusit.

  • 3

    Mezitím ve víně uvaříme nasekané kapary. Jakmile jsou uvařené, odstavíme je z ohně a přidámě k nim vykoštěné sardele.

  • 4

    Bešamel nám mezitím vychladnul, přimícháme tedy do něj 2 žloutky a tuhý sníh umíchaný z bílků.

  • 5

    Do vymaštěných mušlí dáme vrstvu bešamelu. Na vrstvu bešamelu dáme vrstvu mozečku, na něj vařené maso a rozsekané vejce uvařené natvrdo. Takto navršené mušle pokropíme vínem s příchutí kaparů a sardelí a jako poslední vrstvu dáme opět bešamel.

  • 6

    Povrch posypeme sýrem, pokapeme máslem a dáme zapéct do trouby na 180°C.

Komentáře k receptu