Pot-au-feu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 240 g Mrkev kořen
  • 2500 g Telecí koleno
  • 120 g Cibule
  • 3 g Hřebíček
  • 150 g Pórek
  • 300 g Kedlubna
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 10 g Pepř černý celý
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 80 g Celer - nať
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 312.5 mg
  • Draslík 1525.8 mg
  • Vláknina 7514.8 mg
  • Vitamín A 7514.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí koleno dáme vařit do 3 l vody. Vaříme 20 minut a odebíráme pěnu na povrchu.

  • 2

    Oloupeme mrkev, kedlubny, cibuli a česnek. Cibuli a mrkev rozpůlíme, zapícháme do nich hřebíček.

  • 3

    Pórky a celerovou nať omyjeme. Pórky nakrájíme na delší kusy a svážeme dohromady nití.

  • 4

    Kedlubny rozpůlíme, bylinky svážeme do jednoho svazku.

  • 5

    Kuličky pepře zabalíme do kousku plátna.

  • 6

    Vše přidáme k vařícímu se masu a vaříme přiklopené 90 minut.

  • 7

    Během varu odebíráme vyvařený tuk.

  • 8

    Z uvařeného vývaru odstraníme plátno s pepřem, nitě u bylinek a pórků a hřebíček.

  • 9

    Servírujeme na velkém talíři, maso položené na uvařené zelenině.

Komentáře k receptu