Pot-au-feu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 104 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 312.5 mg
- Draslík 1525.8 mg
- Vláknina 7514.8 mg
- Vitamín A 7514.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí koleno dáme vařit do 3 l vody. Vaříme 20 minut a odebíráme pěnu na povrchu.
-
2
Oloupeme mrkev, kedlubny, cibuli a česnek. Cibuli a mrkev rozpůlíme, zapícháme do nich hřebíček.
-
3
Pórky a celerovou nať omyjeme. Pórky nakrájíme na delší kusy a svážeme dohromady nití.
-
4
Kedlubny rozpůlíme, bylinky svážeme do jednoho svazku.
-
5
Kuličky pepře zabalíme do kousku plátna.
-
6
Vše přidáme k vařícímu se masu a vaříme přiklopené 90 minut.
-
7
Během varu odebíráme vyvařený tuk.
-
8
Z uvařeného vývaru odstraníme plátno s pepřem, nitě u bylinek a pórků a hřebíček.
-
9
Servírujeme na velkém talíři, maso položené na uvařené zelenině.