Telecí ragú po námořnicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí maso přední
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Brambory vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Víno červené
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Koňak Armaňak
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Tymián čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Petržel kudrnka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 692 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 249 mg
  • Draslík 1084.3 mg
  • Vláknina 7123.3 mg
  • Vitamín A 7123.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky.

  • 2

    V hrnci na másle zpěníme 1 cibuli, přisypeme kostičky masa, orestujeme a zalijeme červeným vínem, osolíme a opepříme. Povaříme 30 minut.

  • 3

    Mezitím na másle orestujeme druhou cibuli, žampiony, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, provaříme a přilijeme k masu. Ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Vaříme spolu další hodinu. Do hotového ragú vmícháme trochu koňaku.

  • 4

    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu