Telecí ořech zapečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1159 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 1132.9 mg
- Vláknina 6049.5 mg
- Vitamín A 6049.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso nakrájíme na silnější plátky a každý plátek prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a karotku na kolečka.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky slaniny a krátce orestujeme. Přidáme cibuli, karotku a ještě chvilku smažíme. Obsah pánve i s máslem přendáme do pekáčku, přiložíme plátky masa, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme hodinu a maso často poléváme vypečeným tukem, podle potřeby podléváme vývarem.
-
3
Podáváme s vařeným bramborem.