Telecí plíce na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Telecí plíce
  • 800 g Rajčata
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Brambory vařené
  • 60 ml Olej olivový
  • 300 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 267.2 mg
  • Draslík 1045.4 mg
  • Vláknina 8579.7 mg
  • Vitamín A 8579.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plíce nakrájíme na větší kousky, vložíme do osolené vody a 30 minut povaříme. Okapané kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  • 2

    Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zežloutnout, přidáme kousky plic a orestujeme. Podlijeme vínem, přidáme oloupaná nakrájená rajčata bez jader, dochutíme solí, prolisovaným česnekem a posekanou petrželkou. Podusíme 30 minut.

  • 3

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu