Telecí plíce na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 13 g
- Sodík 637 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 267.2 mg
- Draslík 1045.4 mg
- Vláknina 8579.7 mg
- Vitamín A 8579.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plíce nakrájíme na větší kousky, vložíme do osolené vody a 30 minut povaříme. Okapané kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
-
2
Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zežloutnout, přidáme kousky plic a orestujeme. Podlijeme vínem, přidáme oloupaná nakrájená rajčata bez jader, dochutíme solí, prolisovaným česnekem a posekanou petrželkou. Podusíme 30 minut.
-
3
Podáváme s vařeným bramborem.