Telecí plec na kari s mandlemi a jablkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 30 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 159 mg
- Draslík 482.6 mg
- Vláknina 3546 mg
- Vitamín A 3546 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vmícháme kari koření a znovu zpěníme. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osmahneme, zmírníme příkon tepla a maso zvolna dusíme pod pokličkou.
-
2
Když se vydusí šťáva, maso osolíme, podlijeme vodou a dusíme dál doměkka.
-
3
Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a z hladké mouky. Zředíme vodou, rozmícháme a dobře povaříme.
-
4
Jablko oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Mírně je osmahneme na másle.
-
5
Omáčku procedíme, vložíme do ní maso, přilijeme smetanu a vsypeme plátky mandlí a jablko. Podle chuti přisolíme a krátce podusíme.
-
6
Vhodnou přílohou je rýže.