Polévka z telecího masa (ragú) II
Suroviny
- 300 g Telecí plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kedlubna
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 dl Mléko polotučné
- 10 dkg Hrášek
- 10 dkg Květák
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 110.4 mg
- Draslík 325.1 mg
- Vláknina 3910.1 mg
- Vitamín A 3910.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli zpěníme na půlce másla, poté přidáme na malé kousky pokrájené maso, vše osolíme, mírně podlijeme a necháme dusit téměř do měkka. V této chvíli přidáme na jemné nudličky rozkrájenou zeleninu a takto vše dodusíme.
-
2
Vedle si zatím uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme, řádně rozmícháme a necháme vařit cca 10 min.
-
3
Jíšku smícháme s dušeným masem a zeleninou, povaříme cca 5 min a odstavíme. Poté přilijeme mléko s rozkvedlaným žloutkem a vše dobře promícháme.
-
4
Na závěr posypeme petrželovou natí.
-
5
Do ragů můžeme přidat zvláť uvařené špagety.