Ragú polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 33.3 g Cibule
  • 40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Květák
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 66.6 g Tuk
  • 0.2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Polévkové koření
  • 10 g Petržel - nať
  • 40 g Žampiony čerstvé
  • 266.6 g Telecí maso přední
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 266.6 g Kosti hovězí řídké
  • 0.2 g Muškátový květ
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 930 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 73.2 mg
  • Draslík 205.4 mg
  • Vláknina 2003.9 mg
  • Vitamín A 2003.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kosti omyjeme, na drobno rozsekáme a zalijeme částí vody. Mírně osolíme, uvedeme do varu a zvolna vaříme nejméně 2 hodiny.

  • 2

    Potom přidáme opláchnuté maso, očištěnou, opláchnutou a nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a uvaříme téměř doměkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na drobnější kostičky.

  • 3

    Květák opláchneme, rozebereme na menší růžičky, zalijeme trochou vody, osolíme a částečně uvaříme.

  • 4

    Z větší části tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku, přidáme muškátový květ a za stálého prošlehávání ji zalijeme vývarem z masa a kostí, odvarem z květáku a zbylou dávkou vody.

  • 5

    Uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a nejméně 20 minut zvolna vaříme.

  • 6

    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

  • 7

    Nakonec do polévky vložíme na malé kostičky nakrájené telecí maso, žampiony (očištěné, opláchnuté, nakrájené na plátky a podušené na zbylém tuku), květák a hrášek a ještě krátce povaříme.

  • 8

    Polévku dochutíme polévkovým kořením, přisolíme a převaříme.

  • 9

    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku spolu s malými knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.

  • 10

    Příprava knedlíčků: Žemli nebo veku oloupeme, rozkrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout.

  • 11

    Máslo rozšleháme s vejcem, osolíme, okořeníme květem a pepřem, přidáme omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku, navlhčenou žemli a strouhanku. Vše dobře promícháme.

  • 12

    Ze vzniklé hmoty tvarujeme knedlíčky a vaříme je v mírně osolené vodě.

Komentáře k receptu