Frankfurtské telecí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Párky Frankfurtské
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 4355 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 244.7 mg
  • Draslík 580.5 mg
  • Vláknina 8383.2 mg
  • Vitamín A 8383.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky a tence naklepeme. Každý řízek potřeme sardelovou pastou smíchanou s kouskem másla, posypeme nasucho opraženou strouhankou, drobně nakrájenými vařenými vejci a jemně nakrájenými okurkami. Do středu položíme půl oloupaného párku, zavineme do závitku a sepneme nebo svážeme nití.

  • 2

    Na rozpáleném másle závitky opečeme po celém povrchu, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Šťávu ponecháme přírodní.

  • 3

    Podáváme s bramborovým salátem bez majonézy.

Komentáře k receptu