Gurmánský předkrm - carpaccio s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Mandle plátky
  • 120 g Hovězí svíčková
  • 60 g Salát kadeřavý
  • 60 g Rukola
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice bylinková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 4 špetka Sůl mořská
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 270.5 mg
  • Draslík 574.7 mg
  • Vláknina 6518 mg
  • Vitamín A 6518 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si citrónový dresing na potření masa: do misky si vymačkáme šťávu z celého citrónu, přidáme k ní kvalitní olivový olej a směs vyšleháme metličkou.

  • 2

    Ještě si připravíme hořčicovou zálivku na maso: v druhé misce si vyšleháme majonézu s hořčicí a l lžicí vody.

  • 3

    Omyté a osušené 4 plátky z hovězí svíčkové vložíme na potravinářskou fólii a fólií je zakryjeme. Vazmeme hladkou malou paličku a maso roztlučeme na velmi tenké plátky. Z takto roztlučeného plátku masa případně vyřízneme bílé šlachy, tuk. Plátky masa zmuchláme v dlani, každý plátek znovu vložíme mezi fólii a podruhé maso opatrně roztlučeme tak, až bude tenké jako papír. Plátky masa položíme na talíře, osolíme je, opepříme čerstvě pomletým pepřem, celé je potřeme citrónovým dresingem, pak talíře s masem zakryjeme fólií a odložíme je do lednice na 50-60 minut. Zbytek citrónového dresingu použijeme na salát.

  • 4

    Do rendlíku s vroucí vodou si dáme vařit čerstvá vejce. Vaříme je pouze 6 minut, pak je zchladíme a oloupeme. Vejce by měly mít žloutek uvařený do poloměkka. V pánvi s nepřilnavým dnem si dozlatova opražíme plátky mandlí. Pražíme je za stálého míchání pouze 1-2 minuty.

  • 5

    Omyjeme si listy salátu, pořádně z nich setřepeme vodu a dáme je do mísy. Před servírováním salát v míse pokapeme zbytkem citrónového dresingu a zlehka ho promícháme.

  • 6

    Maso vyndáme z lednice, pokapeme ho hořčicovou zálivkou, poklademe na něj listy salátu, ozdobíme rozkrojenými vejci, vše posypeme mandlemi a hned servírujeme.

Komentáře k receptu