Pravá vietnamská PHO
Suroviny
- 500 g Kosti hovězí morkové
- 400 g Hovězí svíčková
- 300 g Nudle rýžové
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Anýz
- 1 kávová lžička Máta
- 1 kávová lžička Koriandr
- 3 ks Šalotka
- 2 ks Badyán
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Citrony
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Zázvor
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1638 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 120 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 857.2 mg
- Vláknina 4900.1 mg
- Vitamín A 4900.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí kosti zalijeme dvěma litry vody, přidáme přepůlené šalotky, přepůlený česnek, nastrouhaný zázvor, badyán, skořici, anýz, sůl a cukr. Vaříme dvě hodiny.
-
2
Vývar přecedíme a půl hodiny v něm povaříme hovězí maso.
-
3
Nudle připravíme podle návodu.
-
4
Na talíř rozdělíme nudle, přidáme plátky hovězího masa (snažíme se nakrájet co nejužší plátky) a přelijeme vývarem. Přidáme nasekanou chilli papričku, mátu a koriandr a dochutíme citronovou šťávou.