Pravá vietnamská PHO

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kosti hovězí morkové
  • 400 g Hovězí svíčková
  • 300 g Nudle rýžové
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Anýz
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 kávová lžička Koriandr
  • 3 ks Šalotka
  • 2 ks Badyán
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1638 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 120 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 857.2 mg
  • Vláknina 4900.1 mg
  • Vitamín A 4900.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí kosti zalijeme dvěma litry vody, přidáme přepůlené šalotky, přepůlený česnek, nastrouhaný zázvor, badyán, skořici, anýz, sůl a cukr. Vaříme dvě hodiny.

  • 2

    Vývar přecedíme a půl hodiny v něm povaříme hovězí maso.

  • 3

    Nudle připravíme podle návodu.

  • 4

    Na talíř rozdělíme nudle, přidáme plátky hovězího masa (snažíme se nakrájet co nejužší plátky) a přelijeme vývarem. Přidáme nasekanou chilli papričku, mátu a koriandr a dochutíme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu