Kořeněné svíčkové řezy se žampionovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 30 ml Koňak
  • 80 ml Víno červené
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 119.3 mg
  • Draslík 911.8 mg
  • Vláknina 3153.2 mg
  • Vitamín A 3153.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky a rukou lehce naklepeme. V misce promícháme koření se solí a olejem a směsí potřeme řízky, naskládáme je do mísy a necháme odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony a dusíme ve vlastní šťávě. Poté přilijeme víno, koňak a smetanu a na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Řízky zprudka usmažíme na oleji z marinády z obou stran dozlatova a podáváme je přelité žampionovou omáčkou.

Komentáře k receptu