Kořeněné svíčkové řezy se žampionovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Žampiony čerstvé
- 50 ml Olej rostlinný
- 30 ml Koňak
- 80 ml Víno červené
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 2 špetka Kmín mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 36 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 119.3 mg
- Draslík 911.8 mg
- Vláknina 3153.2 mg
- Vitamín A 3153.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky a rukou lehce naklepeme. V misce promícháme koření se solí a olejem a směsí potřeme řízky, naskládáme je do mísy a necháme odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.
-
2
Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony a dusíme ve vlastní šťávě. Poté přilijeme víno, koňak a smetanu a na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
-
3
Řízky zprudka usmažíme na oleji z marinády z obou stran dozlatova a podáváme je přelité žampionovou omáčkou.