Bifteky se žampióny
Suroviny
- 70 g Sádlo škvařené
- 720 g Hovězí svíčková
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 dl Hovězí vývar základní
- 1 šálek Žampiony čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 24 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 191.1 mg
- Draslík 693.4 mg
- Vláknina 357.5 mg
- Vitamín A 357.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 4 cm vysoké o hmotnosti cca 180 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.
-
2
Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.
-
3
Sádlo z pánve odlijeme, přidáme máslo a uvolníme od stěn šťávu, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme.
-
4
Mezitím na jiné pánvi rozehřejeme máslo, houby s petrželí nakrájíme a opečeme na másla. Jakmile jsou houby měkké, zaprášíme je lžičkou hladké mouky, osmahneme, podlijeme 2 lžícemi vývaru a na závěr přidáme žloutek.
-
5
Takto připravenou směs navršíme na každou porci bifteku, posypeme nasekanou petrželovou natí a obložíme rajčaty a listy salátu.
-
6
Jako přílohu podáváme opečené brambory, saláty.