Grilovaný rostbíf se salátem
Suroviny
- 20 g Hořčice
- 800 g Hovězí svíčková
- 200 g Chléb konzumní
- 8 g Sůl
- 3 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Pažitka
- 100 g Rukola
- 40 g Tymián čerstvý
- 40 g Kapary
- 30 ml Olej olivový
- 30 ml Voda pitná
- 10 ml Ocet vinný
- 60 ml Zakysaná smetana
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1199 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 922.6 mg
- Vláknina 5185 mg
- Vitamín A 5185 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí rostbíf naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a necháme 8 minut grilovat z každé strany. Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
-
2
V misce smícháme zakysanou smetanu, hořčici, ocet a nasekanou pažitku, postupně všleháme teplou vodu, sůl a pepř, až se všechny ingredience propojí.
-
3
Na gril rozložíme plátky chleba a ogrilujeme 1 minutu z každé strany. Hotové potřeme česnekem, zakapeme olejem, obložíme pár listy rukoly, kapary a na plátky nakrájeného rostbífu. Přelijeme trochou dresinku.