Grilovaný rostbíf se salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Hořčice
  • 800 g Hovězí svíčková
  • 200 g Chléb konzumní
  • 8 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pažitka
  • 100 g Rukola
  • 40 g Tymián čerstvý
  • 40 g Kapary
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Voda pitná
  • 10 ml Ocet vinný
  • 60 ml Zakysaná smetana
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1199 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 922.6 mg
  • Vláknina 5185 mg
  • Vitamín A 5185 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí rostbíf naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a necháme 8 minut grilovat z každé strany. Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.

  • 2

    V misce smícháme zakysanou smetanu, hořčici, ocet a nasekanou pažitku, postupně všleháme teplou vodu, sůl a pepř, až se všechny ingredience propojí.

  • 3

    Na gril rozložíme plátky chleba a ogrilujeme 1 minutu z každé strany. Hotové potřeme česnekem, zakapeme olejem, obložíme pár listy rukoly, kapary a na plátky nakrájeného rostbífu. Přelijeme trochou dresinku.

Komentáře k receptu