Hovězí maso s omáčkou z ústřic

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Hlíva ústřičná
  • 400 g Hovězí svíčková
  • 200 g Nudle skleněné
  • 2 kávová lžička Čínské koření
  • 1 kávová lžička Gari
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Paprika zelená
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
  • 0.02 polévková lžíce Olej sezamový
  • 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 503.8 mg
  • Vláknina 2644.3 mg
  • Vitamín A 2644.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené hovězí maso rozkrájíme na tenké plátky a zasypeme čínskou směsí koření, přidáme sambalovou omáčku, část ústřicové omáčky a česnek. Zalijeme 2 polévkovými lžícemi oleje, promícháme a necháme odležet cca 20 minut.

  • 2

    Do misky vložíme skleněné nudle a zalijeme je horkou vodou. Počkáme až změknou. Po uplynutí 10 minut nudle slijeme, ponecháme je, aby okapaly a přestřiháme kuchyňskými nůžkami na malé kousky.

  • 3

    Omyté jarní cibulky rozřízneme na poloviny a nakrájíme na kousky o délce asi 3 cm. Hlívy ústřičné vložíme do menšího hrnce s vodou a asi 10 minut povaříme. Pak je necháme k okapání. Omyté papriky rozřízneme na poloviny, odstraníme semínka a bílá žebra a rozdělíme ještě na čtvrtiny.

  • 4

    Do woku vlijeme olej a vhodíme na něj gari a opečeme, poté přidáme marinované maso a vložíme ještě rozkrájené papriky, hlívy ústřičné a jarní cibulky. Na závěr přidáme skleněné nudle, zakápneme zbytkem ústřicové omáčky a ještě několik minut mícháme a prohříváme.

Komentáře k receptu