Svíčková pečeně na slovenský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 15 g
- Sodík 858 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 75.7 mg
- Draslík 769.6 mg
- Vláknina 3796.7 mg
- Vitamín A 3796.7 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šál svíčkové omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé hranolky.
-
2
Slaninu obalíme v mleté paprice, prošpikujeme svíčkovou, osolíme a osmažíme zprudka v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran. Maso vyjmeme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, přisypeme zbylou mletou papriku, přidáme rajčatový protlak, zakápneme octem, přilijeme vývar a provaříme. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme šťávou z pánve a dáme péct. Pečeme přibližně půl hodiny, maso poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec jej vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
-
3
Jako příloha se podávají vařené halušky.