Hovězí rolky se šalotkou a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 3 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 12.6 mg
- Draslík 709.1 mg
- Vláknina 721.5 mg
- Vitamín A 721.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný, rozpůlený chřest povaříme 1 minutu, vyjmeme a osušíme.
-
2
Omyté maso nakrájíme na 8 velmi tenkých plátků a mírně naklepeme, aby plátky byly silné asi 3mm.
-
3
Oloupané šalotky rozkrojíme na poloviny.
-
4
Na konec každého plátku masa položíme chřest a šalotku. Svineme do závitku.
-
5
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rolky za častého obracení asi 2 minuty. Přilijeme omáčku terijaki, snížíme příkon tepla a smažíme ještě 3 minuty.
-
6
Rolky urovnáme na servírovací talíř, posypeme opraženým sezamem a nasekaným koriandrem.