Hovězí rolky se šalotkou a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Hovězí svíčková
  • 2 kávová lžička Olej rostlinný
  • 4 ks Šalotka
  • 8 ks Chřest zelený
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 12.6 mg
  • Draslík 709.1 mg
  • Vláknina 721.5 mg
  • Vitamín A 721.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný, rozpůlený chřest povaříme 1 minutu, vyjmeme a osušíme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na 8 velmi tenkých plátků a mírně naklepeme, aby plátky byly silné asi 3mm.

  • 3

    Oloupané šalotky rozkrojíme na poloviny.

  • 4

    Na konec každého plátku masa položíme chřest a šalotku. Svineme do závitku.

  • 5

    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rolky za častého obracení asi 2 minuty. Přilijeme omáčku terijaki, snížíme příkon tepla a smažíme ještě 3 minuty.

  • 6

    Rolky urovnáme na servírovací talíř, posypeme opraženým sezamem a nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu