Nakládané hovězí po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brokolice
  • 20 g Cukr třtinový
  • 7 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 400 g Hovězí kýta
  • 200 g Fazolové výhonky
  • 30 g Solamyl - bramborový škrob
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Víno rýžové čínské
  • 60 ml Omáčka ústřicová
  • 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1160 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 528.7 mg
  • Vláknina 4675 mg
  • Vitamín A 4675 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.6 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nekovové míse smícháme sojovou omáčku, víno, škrob, cukr a maso nakrájené na nudličky. Zakryjeme fólií a necháme 20 minut odležet.

  • 2

    Marinované maso opečeme ve dvou várkách, aby se dokonale propeklo, na rozpáleném oleji ve woku.

  • 3

    Mezitím na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme brokolici rozdělenou na malé růžičky, 2 dl vody a opékáme za stálého míchání 5 minut. Přihodíme papriku na nudličky a opékáme další 4 minuty, dokud brokolice nezměkne. Přimícháme ústřicovou omáčku, opečené maso a fazolové výhonky. Promícháváme na středním ohni, aby se maso prohřálo a výhonky změkly. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu