Nakládané hovězí po čínsku
Suroviny
- 150 g Brokolice
- 20 g Cukr třtinový
- 7 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 400 g Hovězí kýta
- 200 g Fazolové výhonky
- 30 g Solamyl - bramborový škrob
- 40 ml Omáčka sójová
- 40 ml Víno rýžové čínské
- 60 ml Omáčka ústřicová
- 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1160 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 528.7 mg
- Vláknina 4675 mg
- Vitamín A 4675 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.6 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V nekovové míse smícháme sojovou omáčku, víno, škrob, cukr a maso nakrájené na nudličky. Zakryjeme fólií a necháme 20 minut odležet.
-
2
Marinované maso opečeme ve dvou várkách, aby se dokonale propeklo, na rozpáleném oleji ve woku.
-
3
Mezitím na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme brokolici rozdělenou na malé růžičky, 2 dl vody a opékáme za stálého míchání 5 minut. Přihodíme papriku na nudličky a opékáme další 4 minuty, dokud brokolice nezměkne. Přimícháme ústřicovou omáčku, opečené maso a fazolové výhonky. Promícháváme na středním ohni, aby se maso prohřálo a výhonky změkly. Dochutíme solí a pepřem.