Pikantní hovězí s pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Kompot mandarinkový
  • 8 g Sůl
  • 40 g Pažitka
  • 50 g Nakládaný zelený pepř
  • 1 dl Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1172 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 518.8 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso osušíme a nakrájíme na slabé proužky. Opečeme ve woku na rozpáleném oleji za stálého míchání 5 minut. Přidáme nakládaný pepř a kompotované mandarinky bez šťávy, kterou ponecháme na dochucení. Pokrm osolíme a necháme ještě 2 minuty podusit. Odstavené maso zalijeme 50 ml šťávy z mandarinek a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu