Hovězí na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 43 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 206.3 mg
- Draslík 486.4 mg
- Vláknina 14240.5 mg
- Vitamín A 14240.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso lehce nakrojíme na několika místech a vložíme do řezu plátek česneku. Osolíme, opepříme a posypeme polovinou rozmarýnu.
-
2
Prosciutto rozložíme na pracovní plochu tak, aby se překrývalo, položíme na něj připravené maso a vše zarolujeme. Balíček zpevníme provázkem, aby se nám nerozvolnil.
-
3
V zapékací míse rozehřejeme olej a necháme na něm maso osmahnout dozlatova, poté ho vyjmeme a dáme stranou. Na rozpáleném tuku necháme osmažit cibulku, zbytek rozmarýnu a česneku. Přidáme houby, které jsme nejprve přelili horkou vodou (slitou vodu z hub nevyléváme). Celou směs necháme chvíli povařit, poté přilijeme vodu z hub a vaříme až do jejího vyvaření. Přilijeme víno, necháme povařit, potom přidáme pokrájená rajčata. Vaříme cca 8 minut do zhoustnutí omáčky. Omáčku osolíme, opepříme, vložíme do ní maso, které necháme omáčkou obalit.
-
4
Zapékací nádobu zakryjeme poklicí a dáme péct na 190°C. Doba pečení záleží na požadovaném výsledku. Pečeme-li 15 minut - bude maso krvavé, 20 minut - krvavé až středně propečené.
-
5
Pečeni po vyjmutí z trouby neodklápíme, ale necháme ještě 15 minut odstát.