Polévka s masovými nočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 27 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 135.1 mg
- Draslík 207.1 mg
- Vláknina 1952 mg
- Vitamín A 1952 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu uvaříme v osolené vodě.
-
2
Omyté maso dvakrát umeleme, osolíme a prohněteme s vejcem. Lžičkou vykrajujeme malé nočky a zaváříme je do zeleninové polévky. Vaříme asi 10 minut.
-
3
Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželku (nebo pažitku).