Polévka s masovými nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Celer bulvový
  • 40 g Květák
  • 20 g Mrkev kořen
  • 10 g Pórek
  • 5 g Petržel - nať
  • 40 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 135.1 mg
  • Draslík 207.1 mg
  • Vláknina 1952 mg
  • Vitamín A 1952 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Omyté maso dvakrát umeleme, osolíme a prohněteme s vejcem. Lžičkou vykrajujeme malé nočky a zaváříme je do zeleninové polévky. Vaříme asi 10 minut.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželku (nebo pažitku).

Komentáře k receptu