Hovězí plátky zapečené s brambory s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 33 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 83.5 mg
- Draslík 891.7 mg
- Vláknina 7141.5 mg
- Vitamín A 7141.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso rozkrájíme na plátky, nařízneme okraje. Posypeme špetkou soli, opepříme, naklepeme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Opečené plátky dáme do hrnce, na stejném oleji osmažíme do zlatova na kolečka nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, lehce osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do omáčky naskládáme opečené maso, vložíme do horké trouby a pod pokličkou zapékáme do poloměkka.
-
2
Poté na maso skládáme na tenká kolečka nakrájené oloupané brambory. Společně zapékáme do měkka, před dokončením polijeme zbylou osolenou smetanou. Vytáhneme z trouby, posypeme povrch jemně nastrouhaným křenem a jemně nasekanou petrželovou natí. Podle porcí rozdělíme jídlo na jednotlivé talíře a podáváme.