Vařené hovězí maso s pomerančovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 69.2 mg
- Draslík 373.6 mg
- Vláknina 1872.2 mg
- Vitamín A 1872.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, přidáme oloupanou cibuli s česnekem, bobkový list a povaříme do měkka.
-
2
V kastrůlku nebo v pánvičce osmahneme nasucho mouku do žluta. Poté zalijeme vodou, dobře rozkvedláme, osolíme, opepříme, povaříme do zhoustnutí. Stáhneme ze sporáku, vložíme čerstvé máslo, přilijeme pomerančovou šťávu a ještě jednou dobře promícháme.
-
3
Měkké maso rozkrájíme na porce a klademe na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme pomerančovou omáčkou, podáváme s vhodnou přílohou.