Hanácká cibulačka
Suroviny
- 50 g Uzená slanina bez kůže
- 300 g Hovězí maso přední
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 10 g Petržel - nať
- 4 krajíc Chléb černý žitný Vita star
- 4 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 125.4 mg
- Draslík 302.6 mg
- Vláknina 2587.5 mg
- Vitamín A 2587.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Černý chléb nakrájíme na kostky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom necháme vychladnout.
-
2
Do hrnce dáme sádlo, spolu s nadrobno nakrájenou uzenou slaninou. Slaninu osmažíme dokřupava, přidáme na malé kostky nakrájené maso, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, osolíme, vše dobře promícháme a zalijeme teplou vodou.
-
3
Pod poklici povaříme maso doměkka. Před dovařením dochutíme solí, pepřem, přilijeme rozkvedlaná vejce. Přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
-
4
Před podáváním polévku naporcujeme do polévkových misek, na povrch dáme osmahnutý chléb. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí a teplou polévku podáváme.