Kebabčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 42 g
- Sodík 971 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 133.6 mg
- Draslík 715.3 mg
- Vláknina 4036 mg
- Vitamín A 4036 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně semeleme spolu s česnekem a polovinou dávky cibule. Mírně osolíme, opepříme, přidáme vejce a část strouhanky (druhou část použijeme při tvarování kebabčat). Směs dobře promícháme a rozdělíme na 40 stejných dílků.
-
2
Z dílků tvarujeme malé oválné karbanátky (4ks na 1 porci). V horkém oleji je po obou stranách opečeme dozlatova.
-
3
Při podávání kebabčata přeléváme zbylým výpekem a obkládáme je plátky rajčat a cibule.