Kebabčata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 750 g Vepřová plec
  • 20 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Strouhanka
  • 500 g Rajčata
  • 50 g Česnek
  • 80 g Vejce slepičí
  • 200 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 971 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 133.6 mg
  • Draslík 715.3 mg
  • Vláknina 4036 mg
  • Vitamín A 4036 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně semeleme spolu s česnekem a polovinou dávky cibule. Mírně osolíme, opepříme, přidáme vejce a část strouhanky (druhou část použijeme při tvarování kebabčat). Směs dobře promícháme a rozdělíme na 40 stejných dílků.

  • 2

    Z dílků tvarujeme malé oválné karbanátky (4ks na 1 porci). V horkém oleji je po obou stranách opečeme dozlatova.

  • 3

    Při podávání kebabčata přeléváme zbylým výpekem a obkládáme je plátky rajčat a cibule.

Komentáře k receptu