Guláš pražského uzenáře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Gulášové koření
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.5 kg Hovězí maso přední
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 86.2 mg
  • Draslík 655.3 mg
  • Vláknina 4994.8 mg
  • Vitamín A 4994.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na malé kousky.

  • 2

    Cibule oloupeme, jednu pokrájíme najemno, druhou na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm na jemno krájenou cibuli, poté přidáme maso a krátce ho smažíme ze všech stran za stálého míchání. Do hrnce přimícháme protlak, prolisovaný česnek i gulášové koření, podlijeme 1 dl vody a přikryté dusíme, až je maso měkké. Hotový guláš dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Na porce guláše na talířích vyspeme kolečka pórku a cibule.

Komentáře k receptu