Guláš pražského uzenáře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 19 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 86.2 mg
- Draslík 655.3 mg
- Vláknina 4994.8 mg
- Vitamín A 4994.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na malé kousky.
-
2
Cibule oloupeme, jednu pokrájíme najemno, druhou na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka.
-
3
V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm na jemno krájenou cibuli, poté přidáme maso a krátce ho smažíme ze všech stran za stálého míchání. Do hrnce přimícháme protlak, prolisovaný česnek i gulášové koření, podlijeme 1 dl vody a přikryté dusíme, až je maso měkké. Hotový guláš dochutíme pepřem a solí.
-
4
Na porce guláše na talířích vyspeme kolečka pórku a cibule.