Burgundské hovězí
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 180 g Cibule
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 180 g Mrkev kořen
- 1100 g Hovězí plec
- 200 g Cibule perlová
- 80 ml Olej olivový
- 1000 ml Víno červené
- 500 ml Voda pitná
- 600 ml Vývar telecí
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 36 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 150.7 mg
- Draslík 953.9 mg
- Vláknina 3973.8 mg
- Vitamín A 3973.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme společně s masem na 2 cm velké kousky. Promícháme, zalijeme vínem, přidáme svazek bylinek a necháme marinovat 24 hodin v chladu.
-
2
30 ml oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm zeleninu z marinády. Maso osmažíme dozlatova na zbytku oleje, přidáme ke smažené zelenině, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 5 minut.
-
3
Marinádu uvedeme k varu, necháme povařit 30 minut a přilijeme ji k masu a zelenině. Přidáme bylinky, 400 ml vývaru, sůl a pepř a zakryté dusíme 120 minut.
-
4
Maso vyjmeme, do omáčky přimícháme zbytek vývaru a necháme 10 minut povařit. Cibulky uvaříme ve vroucí vodě. Slaninu pokrájíme na drobnější kousky, spaříme ve vroucí vodě a spolu s cibulkou přimícháme do omáčky.