Námořnické hovězí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1074 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 306.9 mg
- Vláknina 878 mg
- Vitamín A 878 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.
-
2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme dozlatova na tuku. V tomto základu osmahneme maso, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, mírně podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení maso mícháme a podléváme vodou.
-
3
Když je maso napůl měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme trochou vody a přilijeme červené víno. Za občasného míchání maso dodusíme doměkka, přisolíme a převaříme.
-
4
Uvaříme vejce natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi jednotlivé porce.