Zeleninová polévka s hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1099 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 85.3 mg
- Draslík 971.8 mg
- Vláknina 17732.3 mg
- Vitamín A 17732.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci přepustíme máslo, vložíme maso, cibuli a za stálého míchání opékáme asi 10 minut při střední teplotě, až maso zhnědne a cibule je měkká.
-
2
Přilijeme masový vývar, rajčata z konzervy bez šťávy, mraženou, míchanou zeleninu, nakládanou kukuřici a bazalku. Osolíme, opepříme, hrnec přiklopíme a přivedeme k varu.
-
3
Snížíme teplotu a vaříme zvolna asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Nalijeme do talířů a ihned podáváme.