Hovězí polévka z mletého masa
Suroviny
- 300 g Hovězí maso mleté
- 170 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 30 g Petržel - nať
- 1 kávová lžička Paprika žlutá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- 6 polévková lžíce Rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 19 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 31 mg
- Draslík 247.2 mg
- Vláknina 3903.2 mg
- Vitamín A 3903.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme doměkka. Přidáme oloupaný česnek, posypeme mletou sladkou paprikou a vložíme mleté maso. Osmažíme do hnědé barvy a zalijeme teplou vodou. Pod poklicí přivedeme k varu, povaříme 15 minut.
-
2
Následovně vsypeme zeleninu, rýži a povaříme dalších 15 minut. Po dobu vaření polévku čistíme od hnědé pěny, která se tvoří na povrchu polévky. Hotovou polévku ochutíme solí, pepřem, odstavíme ze sporáku a porcujeme na hluboké talíře nebo do polévkových misek. Každou porci polévky ozdobíme nasekanou petrželovou natí.