Smažené mleté hovězí maso se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev mražená
  • 300 g Rajčata
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 50 g Hrášek mražený
  • 50 g Kukuřice mražená
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 15 ml Olej olivový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 87.3 mg
  • Draslík 1160.3 mg
  • Vláknina 8744.5 mg
  • Vitamín A 8744.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do hrnce s osolenou vodou. Cibuli a česnek zbavíme slupek, pokrájíme na drobné kousky, rajčata omyjeme, pokrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Brambory uvaříme do měkka, poté slijeme. Rozšťoucháme je na kaši, přidáme mléko a máslo, dochutíme solí, pepřem. Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, smažíme 3 minuty, poté přidáme maso a smažíme dalších 5 minut. Vmícháme rajčata a přiklopené dusíme 5 minut. Do směsi zamícháme mraženou zeleninu a necháme ještě 5 minut povařit. Ochutíme špetkou soli a pepře. Masovou směs servírujeme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu