Hovězí karbanátky s pórkem a ovčím sýrem
Suroviny
- 50 g Zakysaná smetana
- 20 g Sýr Feta
- 150 g Hovězí maso mleté
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1.07 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Olivy černé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 15 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 63.4 mg
- Draslík 945.4 mg
- Vláknina 13353.5 mg
- Vitamín A 13353.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olivy vypeckujeme a nasekáme je najemno.
-
2
V míse důkladně promícháme mleté hovězí maso, mléko a olivy, směs ochutíme paprikou, pepřem a solí a vytvoříme z ní malé karbanátky.
-
3
Sýr Feta rozdrobíme. Část si dáme stranou a do středu každého připraveného karbanátku pak vmáčkneme kousek sýra a zakryjeme ho masovou směsí.
-
4
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a karbanátky na něm smažíme z každé strany 5 až 7 minut.
-
5
Pórek omyjeme, rozpůlíme na délku a i se světlou natí nakrájíme na kousky.
-
6
V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a na něm krátce osmahneme nakrájený pórek. Pak ho zalijeme bílým vínem a smetanou a za stálého mícháni ho v pánvi na středním ohni necháme ještě 3 až 5 minut. Potom pórkovou směs dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme.
-
7
Smažené karbanátky podáváme posypané zbylým sýrem s pórkovou směsí.