Sicilské burgery
Suroviny
- 100 g Rajčata
- 50 g Sýr Parmezán
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Majoránka
- 50 g Bazalka
- 30 g Bazalka
- 50 g Olivy černé
- 30 g Oregano čerstvé
- 600 g Hovězí maso mleté
- 100 g Roketa
- 100 g Mozzarella
- 20 ml Olej olivový
- 20 ml Olej olivový
- 40 ml Majonéza
- 1 ks Cibule červená
- 4 ks Bulky toastové
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 50.8 mg
- Draslík 454.1 mg
- Vláknina 5578.3 mg
- Vitamín A 5578.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, necháme vychladnout.
-
2
Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, nasekané olivy, sůl, pepř, bylinky, nasekaná rajčata, parmezán. Směs důkladně promícháme, vytvoříme 8 placiček, které rozložíme na tác a necháme chvíli uležet v chladnu.
-
3
Poté je potřeme olejem a grilujeme 5 minut z každé strany. Posledních pár minut přidáme i rozpůlené toastové žemle. Každou půlku potřeme majonézou, vložíme pár listů rokety, ogrilovanou placičku, plátek mozzarelly ozdobený bazalkou a zakryjeme druhou půlkou namazanou majonézou. Propíchneme koktejlovým párátkem a podáváme.