Gratinované přírodní telecí řízky se šunkou a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 500 g Telecí kýta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 122 mg
  • Draslík 1253.8 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, odblaníme, lehce naklepeme, osolíme a mírně poprášíme moukou.

  • 2

    Maso opečeme na rozpáleném másle na mírném ohni po obou stranách celkem asi 7 minut. Řízky přendáme do zapékací mísy, položíme na ně plátky šunky a plátky žampionů podušených na zbylém másle. Povrch pokapeme máslem a krátce zapečeme.

  • 3

    Podáváme se suchou rýží nebo s bramborami.

Komentáře k receptu