Gratinované přírodní telecí řízky se šunkou a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 15 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 122 mg
- Draslík 1253.8 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, odblaníme, lehce naklepeme, osolíme a mírně poprášíme moukou.
-
2
Maso opečeme na rozpáleném másle na mírném ohni po obou stranách celkem asi 7 minut. Řízky přendáme do zapékací mísy, položíme na ně plátky šunky a plátky žampionů podušených na zbylém másle. Povrch pokapeme máslem a krátce zapečeme.
-
3
Podáváme se suchou rýží nebo s bramborami.