Roštěnky s rajčatovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 93.5 mg
- Draslík 557.7 mg
- Vláknina 1213 mg
- Vitamín A 1213 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Plátky poprášíme hladkou moukou.
-
2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a roštěnky po obou stranách opečeme. Postupně je podléváme rajčatovou šťávou a dusíme doměkka. Hotový pokrm zalijeme smetanou smíchanou se lžičkou mouky.
-
3
Podáváme s rýží, těstovinami nebo nočky.