Italská pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí libové
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 120 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 135.4 mg
  • Draslík 807.3 mg
  • Vláknina 2681.1 mg
  • Vitamín A 2681.1 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepeme očištěné maso, osolíme, okořeníme a v horkém sádle prudce opečeme ze všech stran.

  • 2

    Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření a vše osmahneme, vložíme do trouby a za občasného podlévání horkou vodou upečeme do měkka.

  • 3

    Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme znovu troškou vody, přidáme červené víno, sójovou omáčku, rajský protlak a citrónovou šťávu.

  • 4

    Povaříme a hotovou šťávu přecedíme na maso.

Komentáře k receptu