Italská pečeně
Suroviny
- 800 g Hovězí libové
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Sádlo škvařené
- 120 g Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 29 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 135.4 mg
- Draslík 807.3 mg
- Vláknina 2681.1 mg
- Vitamín A 2681.1 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naklepeme očištěné maso, osolíme, okořeníme a v horkém sádle prudce opečeme ze všech stran.
-
2
Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření a vše osmahneme, vložíme do trouby a za občasného podlévání horkou vodou upečeme do měkka.
-
3
Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme znovu troškou vody, přidáme červené víno, sójovou omáčku, rajský protlak a citrónovou šťávu.
-
4
Povaříme a hotovou šťávu přecedíme na maso.