Žebírka v červeném víně
Suroviny
- 750 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 6 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 6 stroužek Česnek
- 2 kg Hovězí žebra
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 1 polévková lžíce paprika uzená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1220 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 92 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 236.7 mg
- Draslík 1136.1 mg
- Vláknina 3272 mg
- Vitamín A 3272 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozpálíme ve velké, hlubé pánvi nebo hrnci. Žebra osolíme a opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji (4 minuty z každé strany).
-
2
Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme ale stroužky necháme v celku.
-
3
Poté k žebru přidáme všechny ostatní ingredience, kromě kukuřičného škrobu. Dusíme za občasného podlévání 7-8 hodin.
-
4
Poté sebereme tuk z povrchu pánve a vyhodíme ho.
-
5
Kukuřičný škrob smícháme se lžící vody a rozmícháme ho a poté to vmícháme do pánve (ze které jsme pro lepší manipulaci vyjmuli žebra). Povaříme 5 minut.
-
6
Je-li třeba, dosolíme a dopepříme.
-
7
Podáváme.