Mexické hovězí chilli
Suroviny
- 50 g Zázvor mletý
- 1200 g rajčata v plechovce
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 4 ks Cibule bílá
- 8 stroužek Česnek
- 2 l Hovězí vývar základní
- 4 kg Hovězí zadní vařené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kmín drcený
- 4 polévková lžíce Tabasco
- 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 213.3 mg
- Draslík 162.3 mg
- Vláknina 1382.8 mg
- Vitamín A 1382.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na plátky. Zázvor nastrouháme najemno.
-
2
Na troše oleje opečeme kostky hovězího masa a pak ho dáme stranou. Přidáme další olej a dáme stranou. Do pánve po masu dáme cibuli a deset minut opékáme.
-
3
Poté přidáme tabasco, česnek, zázvor, kmín, skořici a mouku a pár minut opékáme.
-
4
Na závěr přidáme vývar za stálého míchání. Vše by mělo být pořádně zamíchané.
-
5
Přidáme rajčata a oregano, osolíme a povaříme 10 minut.
-
6
Vrátíme maso a ještě dusíme 1 hodinu 45 minut doměkka.
-
7
Na posledních 15 minut přidáme fazole.