Mexické hovězí chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 50 g Zázvor mletý
  • 1200 g rajčata v plechovce
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Cibule bílá
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • 4 kg Hovězí zadní vařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kmín drcený
  • 4 polévková lžíce Tabasco
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 213.3 mg
  • Draslík 162.3 mg
  • Vláknina 1382.8 mg
  • Vitamín A 1382.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na plátky. Zázvor nastrouháme najemno.

  • 2

    Na troše oleje opečeme kostky hovězího masa a pak ho dáme stranou. Přidáme další olej a dáme stranou. Do pánve po masu dáme cibuli a deset minut opékáme.

  • 3

    Poté přidáme tabasco, česnek, zázvor, kmín, skořici a mouku a pár minut opékáme.

  • 4

    Na závěr přidáme vývar za stálého míchání. Vše by mělo být pořádně zamíchané.

  • 5

    Přidáme rajčata a oregano, osolíme a povaříme 10 minut.

  • 6

    Vrátíme maso a ještě dusíme 1 hodinu 45 minut doměkka.

  • 7

    Na posledních 15 minut přidáme fazole.

Komentáře k receptu