Kornoutky ze salátu s hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 6 g
- Sodík 750 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 10.5 mg
- Draslík 188 mg
- Vláknina 4999.3 mg
- Vitamín A 4999.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso ze svíčkové vložíme na chvíli do mrazáku a necháme trochu ztuhnout, poté ho rozkrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostičky, jarní cibulku posekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmahnme z obou stran. Maso vyjmeme, do pánve vsypeme mrkev s cibulkou, podlijeme sójovou omáčkou, rýžovým octem, opepříme a podusíme do měkka.
-
2
Listy salátu omyjeme, otřepeme a rozložíme na pracovní desku. Na každý list naneseme vrstvu dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, navrch položíme plátky masa, dušenou zeleninu, listy salátu zavineme do tvaru kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.