Roti s pikantní náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 994 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 59 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 230.2 mg
- Draslík 725.5 mg
- Vláknina 9747.5 mg
- Vitamín A 9747.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme se solí, vodou, vejcem a rozpuštěným máslem, vypracujeme vlhké těsto. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, 10 minut hněteme, poté potřeme olejem, zabalíme do folie a necháme 2 hodiny odpočinout.
-
2
Ve woku rozpálíme máslo, 5 minut na něm necháme opéct pokrájenou šalotku, přidáme prolisovaný česnek, římský kmín, kurkumu a krátce orestujeme. Na tento základ vložíme mleté hovězí maso, tři nasekané chilli papričky a za stálého promíchávání maso důkladně opečeme.
-
3
Těsto rozdělíme na 12 bochánků, které vytvarujeme mastnými prsty do placky, rozložíme na vál a zakryjeme fólií. Postupně bereme jednotlivé placky, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme 2 lžíce masové náplně a v rozpáleném woku smažíme, až je spodní strana do zlatova. Hotové roti přihříváme v troubě, aby před podáváním nevychladly.