Zadělávaný telecí jazyk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 2 g Petržel - nať
  • 400 g Telecí jazyk
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1015 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 251 mg
  • Draslík 733.6 mg
  • Vláknina 5935 mg
  • Vitamín A 5935 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jazyky omyjeme, vložíme do vařící osolené vody, přidáme oloupané cibule překrojené napůl a povaříme do měkka. Jazyky vhodíme do studené vody, oloupeme je, nakrájíme přes vlákno a udržujeme v teple.

  • 2

    Na másle zpěníme mouku, vzniklou jíšku zalijeme vývarem z jazyků, zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme smetanu.

  • 3

    Jazyky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou, podáváme obložené plátky citrónu a zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu