Zadělávaný telecí jazyk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1015 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 78 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 251 mg
- Draslík 733.6 mg
- Vláknina 5935 mg
- Vitamín A 5935 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jazyky omyjeme, vložíme do vařící osolené vody, přidáme oloupané cibule překrojené napůl a povaříme do měkka. Jazyky vhodíme do studené vody, oloupeme je, nakrájíme přes vlákno a udržujeme v teple.
-
2
Na másle zpěníme mouku, vzniklou jíšku zalijeme vývarem z jazyků, zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme smetanu.
-
3
Jazyky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou, podáváme obložené plátky citrónu a zelenou petrželkou.