Hovězí řízky v pórku se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 25 g
- Sodík 719 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 124.9 mg
- Draslík 457.7 mg
- Vláknina 5433.1 mg
- Vitamín A 5433.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Slaninu nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat.
-
2
Maso na osmažené slanině z obou stran usmažíme dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu pórek a dodusíme.
-
3
Udušené maso vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, vrátíme do omáčky maso a už jen prohřejeme.