Hovězí řízky v pórku se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Pórek
  • 70 g Slanina vepřová
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 124.9 mg
  • Draslík 457.7 mg
  • Vláknina 5433.1 mg
  • Vitamín A 5433.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Slaninu nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Maso na osmažené slanině z obou stran usmažíme dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu pórek a dodusíme.

  • 3

    Udušené maso vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, vrátíme do omáčky maso a už jen prohřejeme.

Komentáře k receptu