Hovězí řízky na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 80 g Strouhanka
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 80 g Sádlo vepřové škvařené
  • 40 ml Mléko plnotučné
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 2890 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 162.9 mg
  • Draslík 200.9 mg
  • Vláknina 5073.1 mg
  • Vitamín A 5073.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na plátky, okurky rozpůlíme.

  • 2

    Řízky obalíme ve strouhance, namočíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a usmažíme z obou stran na sádle (60 g) dozlatova. Poté maso vložíme do pekáče vymazaného zbylým sádlem, na každý řízek položíme plátek slaniny a okurku.

  • 3

    Maso podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu