Hovězí řízky na slanině
Suroviny
- 80 g Slanina vepřová
- 80 g Strouhanka
- 600 g Hovězí maso zadní
- 80 g Sádlo vepřové škvařené
- 40 ml Mléko plnotučné
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 38 g
- Sodík 2890 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 162.9 mg
- Draslík 200.9 mg
- Vláknina 5073.1 mg
- Vitamín A 5073.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na plátky, okurky rozpůlíme.
-
2
Řízky obalíme ve strouhance, namočíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a usmažíme z obou stran na sádle (60 g) dozlatova. Poté maso vložíme do pekáče vymazaného zbylým sádlem, na každý řízek položíme plátek slaniny a okurku.
-
3
Maso podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.