Dušené hovězí plátky s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 26 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 101.3 mg
- Vláknina 883.1 mg
- Vitamín A 883.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
V kastrolu na másle s olejem osmažíme řízky z obou stran dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vmícháme hořčici a vývar. Do omáčky vrátíme řízky a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.