Telecí řízky se šunkou a volskými oky
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 30 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Šunka dušená
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 ml Olej rostlinný
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Paprika červená
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 36 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 402.1 mg
- Draslík 753.9 mg
- Vláknina 1629 mg
- Vitamín A 1629 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěnou papriku nakrájíme na kroužky, šunku nakrájíme na nudličky.
-
2
Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přimícháme šunku, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
-
3
Před koncem varu připravíme na másle volská oka, která lehce osolíme a opepříme.
-
4
Maso podáváme přelité šťávou, překryjeme volským okem a obložíme kolečky papriky.