Telecí řízky se šunkou a volskými oky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Šunka dušená
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika červená
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 402.1 mg
  • Draslík 753.9 mg
  • Vláknina 1629 mg
  • Vitamín A 1629 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěnou papriku nakrájíme na kroužky, šunku nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přimícháme šunku, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Před koncem varu připravíme na másle volská oka, která lehce osolíme a opepříme.

  • 4

    Maso podáváme přelité šťávou, překryjeme volským okem a obložíme kolečky papriky.

Komentáře k receptu