Chilli con carne pro alergiky
Suroviny
- 450 g Hovězí maso mleté
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Fazole červené sterilované
- 200 ml Pyré rajčatové
- 200 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 8 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 995.7 mg
- Vláknina 16097.6 mg
- Vitamín A 16097.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vlijeme olej a zahřejeme, oloupeme cibuli i česnek, pokrájíme je nadrobno. Červenou i zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví, pokrájíme na kostičky. Rozkrájený česnek s cibulí vložíme na olej, přidáme pokrájené papriky. Zasypeme pálivým i jemným chilli, kmínem a chilli vločkami. Smažíme, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
-
2
Poté přidáme maso a smažíme dál. Stále mícháme, aby z mletého masa nevznikaly žmolky.
-
3
Přidáme rajčata i rajčatové pyré, vodu a fazole, které jsme předtím propláchli. Přivedeme směs k varu, poté ztlumíme teplotu, přikryjeme poklicí a 60 minut dusíme. Občas promícháme, následně sejmeme pokličku a dusíme další hodinu. Mícháme, aby se směs nepřipálila.